22 dec. 2008

O, brad frumos!


Trist..e perioada sarbatorilor si mentalitatea romaneasca functioneaza ghidata doar de traditii inutile precum si de setea de a face bani.
Odata ce se apropie sarbatoare Craciunului,in fiecare piata zaresti gramezi de brazi taiati iar la fiecare usa iti suna vreun personaj dubios sa te intrebe daca ii cumperi bradu.
Preturile initial sunt foarte ridicate dar cu putina putere de convingere ajungi sa il iei pe o nimica toata..ca deh,doar nu stie taranu' cat timp a durat pana sa creasca asa mare si frumos..
Dar nu e corect sa dam vina doar pe cei ce ii taie..deoarece noi suntem mai vinovati ca ei.
Avem atatea alternative cum ar fi brazi artificiali sau cei naturali la ghiveci dar noi preferam sa ne incredem traditiei si sa optam pentru unul proaspat taiat.
Pentru ce? Pentru o saptamana, maxim doua de sarbatoare care ar putea fi la fel de vie si prin alegerea unui brad artificial?!
Raspunsul majoritar lasa de dorit: "De ce sa-i lasam sa se usuce in piete daca tot sunt taiati?"
Din nou spiritul de turma primeaza. Se pare ca preferam sa incurajam taierea padurii prin insasi cumpararea lor.
Haideti sa gandim mai profund..necumparand brazii respectivi in timp suprafata de padure taiata va scadea..
Spriritul Craciunului il pastram prin atmosfera calda din familie..nu prin marimea bradului!
Alege sa respiri aer curat!

10 dec. 2008

Fii alaturi de noi! Fii alaturi de ei!

Joi, 11 decembrie, ora 21:00, in Cantila Leu va avea loc o petrecere umanitara in spiritul Craciunului organizata de LSE.
Petrecerea are ca scop strangerea de fonduri pentru Centrul Justinian Marina, dar nu vor lipsi concursuri, vin fiert si multa muzica.
Haideti sa avem o seara placuta de sarbatoare de pe urma careia sa oferim un Craciun fericit unor copii ce au intr-adevar nevoie de noi!