28 nov. 2008

Intregeste-i copilaria!

Am tinut neaparat sa amintesc si aici de o campanie ce se desfasoara in perioada sarbatorilor. O campanie simpla, as putea spune umana ce ar trebui sa ne miste sufletele, sa ne sensibilizeze in scopuri caritabile, sa ne trezeasca la realitate pentru a ajuta vieti ce au intr-adevar nevoie. Majoritatea citim acest articol stand intinsi intr-un pat, sau tolaniti pe un scaun, cu siguranta zilei de maine si dragostea celor din jur. Noua nu ni s-a refuzat accesul la cunoastere..de ce sa nu luptam pt a-l reda si altora?! Putem contribui pentru a lumina chipurile unor suflete maturizate prea devreme de greutati..putem ajuta la intregirea unor copilarii pierdute in durere..putem aduce atmosfera sarbatorilor si intr-un centru social.
Cu ajutorul acestei campanii "Vine si la mine Mos Craciun" avem posibilitatea sa readucem spiritul sarbatorilor si intr-un centru lipsit de mirosul cozonacilor si bucuria primirii de cadouri, sa incercam sa-i cunoastem, sa-i ajutam, sa le aratam ca le suntem alaturi si ca ne pasa de ei. Orice donatie constand in bani, jucarii si carti este binevenita!
Demonstreaza-ti tie ca esti om sprijina-i pe cei care au cu adevarat nevoie!

21 nov. 2008

3, 2, 1 si....Si ce??

Nimic schimbat, nimic deosebit, nimic sa ma scoata din starea de beatitudine in care ma aflu.
Tot 1,66m am, tot ochi caprui si tot pe aceeasi parte dorm de anu trecut. Parca si vremea era la fel in aceeasi perioada a anului trecut, numai decorul e schimbat. Marele si infect oras Bucuresti ma intampina cu o nepasare crunta dar si io il privesc cu indiferenta .
Se scurg minutele si odata cu ele nepasatoare trec pe langa noi clipe de care uitam sa profitam si care nu se mai intorc din drum cand le strigam.
Neschimbat...un copil ce nu vrea sa creasca..un suflet ce se alimenteaza din emotii firesti
si sentimente inocente.
Poate doar putin mai responsabila si dezamagita de un procent mare de populatie..dar era ceva firesc si incerc sa raman distanta aspectului asta.
Si..a mai trecut un an..un an in care am avut parte de multe lucruri entuziaste, un an plin in mare parte de castiguri spirituale dar si de pierderi imense..pierderi de curaj, afectiune, caldura..pierderea mea..
Dar ma aflu aici, intre 4 pereti goi si indiferenti nevoilor mele, 4 pereti ce nu iti aud strigatele si nu iti dau sfaturi..sunt aici si privesc inauntrul meu si observ aceleasi dorinte, aceleasi aspiratii, aceleasi intrebari fara raspuns.
Sunt aici si totusi sunt acolo..

15 nov. 2008

Nothing but a child..

Noiembrie..zile friguroase si intunecate..nopti lungi si pustii..spatiu de visare si rememore a copilariei. Noiembrie..perioada propice evadarii din cotidian, acest univers ostil ce ne delimiteaza orizonturile si ne impinge spre inchidere.
Caut refugiu intr-o alta dimensiune..caut consolare in vise apuse...caut mangaiere in trecut..ma ascund in mine si reaprind cenusa copilariei ce mocnea in adancul meu. Acolo gasesc amintiri ce pastreaza inca vie inocenta...amintiri ce uneori ma intristeaza dar care au puterea de a-mi trezi simturile si a ma indemna sa privesc spre viitor. Poate ca nu am suficient curaj sa privesc cu ochi maturi ceea ce numim viata sau poate ca am ales sa nu fiu ca majoritatea persoanelor care-si complica viata disecand si amanuntind la extrem fiecare aspect al existentei noastre.
Ma pierd pe taramuri de mult uitate, descopar dorinte stinse ..ma lovesc de dezamagiri..oftez..zambesc si ma incarc cu o doza de rabdare si optimism. Imi pun intrebari..caut raspunsuri..incerc sa ies din ceata in care ma aflu..incerc sa ma descopar..
Mi-e dor sa nu-mi pese..mi-e dor de simplitate...mi-e teama sa nu ma afund in propriile convingeri..
" In fata dragostei si-a mortii..noi toti redevenim copii.."

2 nov. 2008

Confused..

Intre da si nu, intre ce si cum, intre a fi si a nu fi, intre a da si a primi, intre siguranta si incertitudine, intre dorinta si nepasare, intre copilarie si maturitate, intre calm si perseverenta, intre noapte si zi, intre constrangeri si daruire, intre libertate si ingradire, intre mine si tine, intre sentimente...